V povodí rieky Ladomírka stále platí 3. stupeň povodňovej aktivity

21.06.2010 Svidník

Svidník 21. júna (TASR) – Napriek poklesu hladín riečky Ladomírka a jej prítokov, ktoré sa v sobotu (19. 6. ) v dôsledku prudkej prietrže mračien rozvodnili a spôsobili rozsiahle škody v desiatich obciach Svidníckeho ...
TASR to dnes potvrdil tajomník Obvodnej povodňovej komisie (ObPK) Vladimír Novák.
\"Neustále prebiehajú záchranné a zabezpečovacie práce a odstraňovanie škôd hlavne na cestných komunikáciách, kde sa aj po opadnutí vody ukazujú ďalšie narušenia vozoviek. V prvom rade sa zabezpečuje priechodnosť ciest a provizórne prístupy k rodinným domom, kde voda zobrala premostenia a lávky, \" konštatoval Novák.
Dodal, že najhoršia situácia je obciach Šemetkovce, Nižný Komárnik a Vagrinec, kde je stále zamedzený prístup k niektorým rodinným domom a sú podmyté cesty. Z týchto dôvodov musela byť presmerovaná doprava. Väčšina ciest je čiastočne sprejazdnená pre osobné autá, podľa Nováka tu však majú problémy autobusy a nákladné vozidlá.
Naďalej sa realizujú práce na spevňovaní ciest, úprave podmytých brehov tokov a odstraňujú sa popadané stromy, \" pripomenul tajomník ObPK.
Tretí SPA, ktorý vyhlásili starostovia obcí, naďalej platí v Nižnom Komárniku, Krajnom Čiernom, Vagrinci a Šemetkovciach. O jeden stupeň ho v priebehu nedele a pondelka znížili v obciach Príkra, Ladomírova, Hrabovčík, Krajná Poľana a Bodružal. Hunkovciach sa situácia zlepšila a stav ohrozenia zrušili.
 

Vyberte región